جزئیات سوال
پاسخ ها
سودابه تائبی
۱۳۹۶/۰۹/۱۸ ۱۱:۲۷
با سلام،کاربر گرامی درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور باید همراه مستندات موارد موضوع مادّه ۴۷۴ قانون آئین دادرسی کیفری باشد تا شعب دیوان عالی کشور بتوانند پس از احراز انطباق موضوع درخواست با یکی از موارد مادّه ۴۷۴ قانون تصمیم مقتضی اتّخاذ نمایند.
ماده 474 قانون آیین دادرسیکیفری مقرر می کند: درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاهها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته میشود:
الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.
ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونهای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
پ - شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضائی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بیگناهی یکی از آنان احراز گردد.
ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.
ج - پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بیگناهی محکومٌعلیه یا عدم تقصیر وی باشد.
چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.
بنابراین دلایل ارائه شده باید منطبق با بندهای ماده 474 باشد تا توسط دیوان عالی قابل پذیرش باشد.دیوان با تجویز اعاده دادرسی رسیدگی مجدد را به دادگاه هم عرض آخرین صادر کننده رای قطعی ارجاع می دهد.
البته اعاده دادرسی همچون تجدیدنظرخواهی نیست که امید به نقض حکم نسبتا بالا باشد؛ درخواست اعاده دادرسی، نیاز به دلایل خاص و مشخصی دارد و معمولا به سختی پذیرفته می شود.
برای در خواست اعاده دادرسی، مهلتی ذکر نشده است .