جزئیات سوال
پاسخ ها
مهیار مهدی زاده
۱۳۹۶/۰۶/۱۶ ۲۲:۱۷
سلام
جرح در اصطلاح عبارتست از ادعای فقدان یکی از شرایطی که قانون برای شاهد مقرر کرده است و از ناحیه طرفین دعوا صورت میگیرد و بنا بر ماده 155 قانون آیین دادرسی مدنی شرایط شاهد عبارتند از: بلوغ، عقل، ایمان، طهارت مولد، عدالت، نبود انتفاع شخصی، نبود دشمنی دنیوی بین شاهد و طرفین دعوا و عدم اشتغال به تکدی کری و ولگردی.
البته اعتبار شهادت شهود با دادگاه است، لکن اگر ادله ی جدیدی که قبلا مطرح ننموده اید را کشف کردید یا نسبت به اعتبار شهادت شهود خللی وارد است می توانید در اعاده دادرسی از پرونده مطرح بفرمایید.
مثلا ایراد وارد کنید که احدی از شهود همسر وی است و شاهد دیگر نیز اگر از شهادت عدول نماید ، رای به نفع شما صادر خواهد شد.
سیامک محمودنژاد
۱۳۹۶/۰۶/۱۶ ۱۷:۱۳
با سلام
طبق قانون جرح شهود باید قبل از ادای شهادت باشد اما در عمل تا زمانیکه پرونده مختومه نشده میشه به شهود ایراد گرفت و اگه ایراد وارد بشه دادگاه قبول میکنه ولی چون پونده شما مختومه شده بحث جرح شهود منتفی است. راه حلش اینه که علیه شهود به اتهام شهادت کذب شکایت کنید و در صورت اخذ رای و محکومیت شهود میتونید به استناد رای کیفری اعاده دادرسی کنید.
احمد باقری
۱۳۹۶/۰۶/۱۶ ۱۴:۳۷
با سلام کاربر محترم طبق مادهٔ ۱۶۹ جرح شهود بايد قبل از اداى شهادت بهعمل آيد مگر اينکه موجبات جرح پس از شهادت معلوم شود و در هرحال دادگاه موظف است به موضوع جرح رسيدگى و اتخاذ تصميم نمايد.
سودابه تائبی
۱۳۹۶/۰۶/۱۶ ۱۴:۳۱
با سلام کاربر گرامی جرح شاهد زمان خاصی دارد. استفاده از این حق باید قبل از ادای شهادت به عمل آید مگر اینکه موجبات جرح پس از شهادت معلوم شود. در هر حال دادگاه موظف است به موضوع جرح رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند.مطابق ماده 170 قانون آیین دادرسی کیفری بیان اسباب جرح و تعدیل شاهد لازم نیست بلکه شهادت به جرح به صورت مطلق کفایت میکند. پس اگر ذینفع با ارائه گواهی اعلام کند شاهد فاسق است لازم نیست برای اثبات صحت ادعای خود دلیل بیاورد.