نشر اکاذیب یا افترا یا هیچکدام؟


با سلام
شخص الف که مدیر شرکت دولتی است از شخص ب که کارمند شرکت است به خاطر عمل ارتکابی در دادسرا شکایت کیفری می کند. در وهله اول شخص ب اقرار می کند که عمل ارتکابی را به تنهایی انجام داده است و در برگ دفاع از خود نوشته و امضا کرده و سپس تحویل بازپرس می دهد. پس از یک هفته شخص ب به حراست شرکت مراجعه می کند و بصورت کتبی گزارشی را می نویسد که شخص ج و د نیز در این عمل ارتکابی نقش داشته اند و فقط به خاطر حفظ آبروی همکارانش در جلسه اول دادگاه اقرار کرده که به تنهایی کار را انجام داده است. حراست شرکت طی نامه ای گزارش اعتراف شخص ب را به دادسرا می فرستد. شخص ج از همان ابتدا یعنی پس از ارسال گزارش توسط حراست شرکت، از شخص ب به جرم نشر اکاذیب شکایت می کند. دادسرا پس از بررسی پرونده برای شخص ب به دلیل جرم نبودن رفتار ارتکابی منع تعقیب صادر می کند. نوبت به بررسی پرونده شکایت شخص ج می شود و شخص د نیز که خود متهم بوده است علیه شخص ب بصورت کتبی در دادسرا شهادت می دهد که شخص ج بدون تقصیر است. علاوه بر این شخص ج بیان می کند که در زمان عمل ارتکابی در مکان مورد نظر نبوده است و ادعا دارد که قاضی پرونده از طریق مخابرات این موضوع را پیگیری کند. اما شخص ب نوشته هایی دستنویس از شخص ج را در دفاع از خود به بازپرس ارائه می دهد که نشان می دهد شخص ج در عمل ارتکابی شراکت داشته است. حال ذکر چند سوال:
1- با توجه به این که برای پرونده اولیه به دلیل جرم نبودن رفتار ارتکابی قرار منع تعقیب صادر شده است بنابراین هیچ جرمی متوجه شخص ج و د نیز نشده است. آیا شکایت نشر اکاذیب فرد ج در دادگاه کیفری قابل پیگیری است؟
2- با توجه به اینکه شخص ب در مقام دفاع از خود مجبور به گزارش دادن فرد ج و د شده است آیا آنها می توانند شکایت افترا و یا نشر اکاذیب نمایند؟
3- آیا پس از گذشت 8 ماه از تاریخ شکایت اولیه، بازپرس می تواند از طریق مخابرات موقعیت مکانی شخص ب و ج و د (از طریق موبایلشان) را شناسایی کند؟
4- با توجه به اینکه فقط حراست شرکت و بازپرس از گزارش فرد ب اطلاع دارند آیا فرد ج می تواند ادعای نشر اکاذیب کند؟

وضعیت: بسته (پاسخ رایگان)
مهارت: جرایم علیه اشخاص
4 پاسخ
2,738 بازدید
تاریخ ثبت: ۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۱۹:۴۹