جزئیات سوال
پاسخ ها
مهیار مهدی زاده
۱۳۹۵/۰۸/۱۱ ۰۹:۲۸
سلام علیکم
اگر کالا به واسطه عیب یا غبن یا تدلیس به شما فروخته شده قابل فسخ هست و بایع باید رد ثمن کند و الا در شرایط عادی که بیع انجام بشه و قبض مبیع و اخذ ثمن صورت گرفته باشه غیر قابل فسخه، صرف پشیمانی یک طرف سبب فسخ نیست.
فروشنده قانونا حق برداشتن کالا رو نداره. در اصل باید بدهکار بدهیش رو پرداخت کنه و چون چک وسط هست که دیگر هیچ حقی نداره که کالا را برداره. طلبکار باید بره دنبال وصول چک و مطالبات و اگر جنسی رو هم مرجوع کردید باید با توافق طرفین باشه.
فاکتور های خرید شما دلیل کافی برای این هستن که فروشنده اجناس را نصف قیمت بر نداره مگر اینکه در طول مدتی که در ید شما بوده از کیفیت و کمیتش کم شده باشه که اون هم با نظر کارشناس هست.
همچنین طبق اصل عدم استماع ایرادات در اسناد تجاری ، طلبکار میتونه تمام طلب خودش را از چک وصول کنه و ایرادی از این حیث وارد نیست.
اما امکان این امر هست که خریدار تقاضای کارشناس از بازرسی تعزیرات کنه و اجناس قیمت گذاری بشه ، بعد مرجوع کنه که اینطوری بدهی برادر شما کمتر میشه البته این هم شرایطی داره...
اگر چک ها با وعده باشند یا بدون تاریخ باشند یا مدت شش ماه از صدور آنها گذشته باشد دیگر وصف کیفری ندارد و جنبه حقوقی دارد.
فروشنده با اون چک ها میتونه اموال صاحب حساب را توقیف کنه. بهتر میبود قبل از تحویل اجناس بابت بدهی تمام کالا و خصوصیات را صورتجلسه میکردید و از نماینده شرکت که اومده بود کالا را برداره امضا میگرفتید.
خریدار میتونه به سازمان تعزیرات حکومتی با عنوان گران فروشی شکایت کنه، چون کالای شما را به نصف قیمت برداشته و اون مقدار کالا را کارشناس با قیمت واقعی برای شما حساب میکنه. البته فروشنده میتونه در مورد الباقی اجناس ، مرجوع را قبول نکنه و بگه که بیع انجام شده و ثمن معامله را میخوام و قاضی نمیتونه فروشنده را اجبار به پذیرش مرجوعی کنه مگر اینکه فروشنده قبول کنه.
اگر توانایی پرداخت مابقی بدهی را دارید، از تعزیرات اقدام کنید و الا باید با فروشنده صلح کنید...