جزئیات سوال
پاسخ ها
محمد یاری
۱۳۹۵/۰۱/۰۲ ۱۹:۰۸
تخلیه عین مستاجره به درخواست یکی از شرکا بلا اشکال است ولی قبل از طرح دعوی تخلیه تقاضای تامین دلیل از شورای حل اختلاف نموده و آن را ضمیمه دادخواست تخلیه نمایید.
برای اطلاعات بیشتر با شماره 09120388236 محمد یوسفی (خلج) تماس بگیرید
شیما شهاب
۱۳۹۴/۱۲/۱۳ ۱۴:۵۰
همچنین میتوانید با شماره 09353051963 نیز تماس حاصل نمائید.
شیما شهاب
۱۳۹۴/۱۲/۱۳ ۱۴:۴۹
به پروفایل من مراجعه نمائید
مرضیه توانگر
۱۳۹۴/۱۰/۲۱ ۰۷:۵۵
سلام
تقاضای تخليه به منظور نوسازی و یا تعميرات اساسی
منضمات:۱سند اجاره۲سندمالکيت۳پروانه شهرداری دایر برصدور مجوز احداث بنا یا همان پروانه ساختمانی۴استعلام ثبتی۵ارجاع
امر به کارشناسی
خواهان در این دعوی توضيح می دهد به موجب...مالک است که ملک مزبور یا قسمتی ازآنرا شامل...به خوانده اجاره داده است با
لحاظ آنکه قصد تخریب و نوسازی عين مستاجره را دارد و پروانه ساختمانی ار دریافت کرده است و احيانا به این اشاره می کند که
مدت ا جاره نيز منقضی شده است مستنداًبه شق۱ازماده۱۵قانون ۱۳۵۶صدور حکم تخليه پس از جلب نظر کارشناس که مورد
تقاضای وی می باشد را دارد.موجر در این دعوا باید برای تجدید بنا از شهرداری پروانه در یافت نماید و یا گواهی در یافت نماید که تایيدکننده اقدامات موجر در تجدید بنا باشد.
در حالت دوم که تقاضای تخلیه به علت نحوه رفتار مستاجر هست
منضمات:۱سند اجاره اعم از عادی یا رسمی۲سند مالکيت۳تحقيق ومعاینه محل۴ارجاع امر به کارشناس۵استعلام ثبتی ۶تامين
دليل
در این مورد موجر توضیح میدهد که به دلیل ترک محل اجاره در طول زمان ملک رو به خرابی رفته است که با دلایل موجود و استناد به بند 8 ماده 14 حکم تخلیه را درخواست میکنید
این طریق عملی برای اقدام به هر کدام روشی که اتفاق افتاده است
حسین هوشمند
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۲۳:۰۴
هر کدام از این دومبنا را با توجه به واقعیتهای عینی میتوان برای طرح دعوی انتخاب نمود .
حسین هوشمند
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۲۳:۰۱
با سلام
پاسخهای همکاران محترم قابل جمع میباشد و با توجه به دیدگاه هر کدام پاسخها صحیح میباشد .
یعنی اگر تخریب مغازه را ناشی از عمل مستاجر و ترک مغازه بدانیم ' دراینصورت مصداق تفریط بوده و امکان تخلیه از باب تعدی و تفریط وجود دارد .
ولی اگر تخریب ملک ناشی از ضعف بنای مغازه باشد میتوان از جهت نوسازی حکم تخلیه گرفت .
مساله اصلی تشخیص موضوع میباشد که امری فنی و کارشناسی میباشد و در صورت مشخص شدن موضوع
حکم قضیه نیز مشخص خواهد شد .
مانند تشخیص سرکه از شراب هست که پس از تشخیص موضوع ( سرکه یا شراب ) حکم آن ( حلال یا حرام) مشخص میشود .
محمد- mohammad طهرانی- Tehrani
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۱۵:۰۳
باسلام
با توجه به قانون روابط موجر و مستاجر و حق کسب وپیشه در صورتی که شما مالک ملک بوده و مستاجر صاحب سرقفلی و در صورتی که ملک در حال تخریب می باشد و مغازه به علت عدم حضور مستاجر باعث تخریب دیگر بناهای ملک می گردد شما می بایست به دادگاه محل سکونت خود مراجعه و طرح دعوی و تقاضای بازسازی ملک را بنمایید
مراحل کار به صورت ذیل می باشد:
1- ارائه اظهارنامه قانونی به مستاجر و عنوان مطلب و فرصت 48 ساعته پس لز ابلاغ به وی جهت بازسازی ملک
2- تقاضای دستور موقت ا جلب نظر کارشناس
3- طرح دعوی و اجرای حکم
سودابه تائبی
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۱۲:۱۵
تخریب به علت ترک مستاجر بوده و تفریط مستاجر موجب ایجاد حق درخواست تخلیه برای موجر میشود .سوال کاربر موارد ایجاد حق تخلیه برای موجر است نه اینکه چه زمانی مستاجر حق فسخ برایش ایجاد شده.زیرا در این مورد باتوجه به ترک محل توسط مستاجر، تخلیه به نفع مستاجر نیست که بخواهد از بند دو و چهار ماده دوازده استفاده کند.زیرا برای مستاجر با وجود خرابی محل فرقی نمیکند و به نفع وی است که فسخ نکند .
لذا با توجه به اینکه مستاجر قصد تخلیه ندارد و چون موجر قصد تخلیه دارد و قانونا تنها با احراز شرایطی این حق ایجاد میشود ماده 14 مصداق پیدا میکند .نه ماده 12.
ماده 12 مواردی را بر شمرده که مستاجر در خواست فسخ اجاره را دارد نه موجر.
اینجانب با مد نظر قرار دادن تجارب و رویه در چندین پرونده مشابه که منتهی به نتیجه و حکم گردیده راهکاری ارایه نمودم.
نظر هر مشاور محترم است .لیکن اعتقاد به جوابی متفاوت خواه درست یا اشتباه مجوز زیر سوال بردن نظر سایر مشاوران نیست و نباید باشد.
با اتکا به پرونده های مشابه این راهکار ارایه گردید.
کاربری که در مشاوره عمومی از چند مشاور پاسخ میطلبد قطعا بدنبال جواب واحد نیست، بلکه به دنبال پاسخ برتر است که قطعا اگر پاسخ بهتر را انتخاب کند دچار سردرگمی نمیشود.
اینجانب تا نسبت به رویه قضایی اطمینان نداشته باشم نسبت به ارسال جواب برای کاربران اقدام نمینمایم.و از سایر مشاوران محترم نیز تقاضا دارم راهکاری را ارایه دهند که به تجربه و رویه دادرسی با رسیدن به نتیجه ی دلخواه برایشان به اثبات رسیده باشد.
در پایان نه برای اینجانب نه هیچ مشاور دیگری در سایت حدود اختیار اتی در مورد سایر پاسخ های ارایه شده تعریف نشده ،بدین منظور که بر مسند قضاوت بنشینند و سایر پاسخ ها ی ارایه شده را زیر سوال ببرند.
محمد تقی میرزابیگی
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۱۰:۱۷
همکار گرامی . ضمن احترام به نقطه نظرات سرکار که در مشاوره های عمومی رصد می نمایم بسیار ارزشمند است . در این مورد خاص برابر بررسی که بعمل آورده مطابق بند2 و4 ماده12 قانون برای مستاجر حق فسخ اجاره ایجاد .و تعدی و تفریط وتخلفی از ناحیه مستاجر متصور نیست.تنها راه تخلیه ارائه پروانه تخریب و نوسازی است ولاغیر.بنابر این توصیه می نمایم ضمن بررسی همه جوانب مشاوره کاربردی وتخصصی ارائه فرمایید. تا کاربر دچار سر در گمی و متحمل هزینه اضافی نشود. موفق باشید
سودابه تائبی
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۰۸:۵۷
همکار محترم جناب آقای میرزا بیگی
بند اول ماده 490 ق.مدنی ميگويد: «مستأجر بايد: اولاً در استعمال عين مستأجره به نحو متعارف رفتار كرده و تعدي و تفريط نكند...»
به موجب ماده 953 قانون مدني «تقصير اعم است از تفريط و تعدي» و طبق ماده 952 آن. قانون «تفريط عبارت است از ترك عملي كه به موجب قرارداد يا متعارف براي حفظ مال غير لازم است» و در اینجا ترک محل توسط مستاجر و عدم نگهداری عین مصداق تفریط بشمار میرود.
لذا هر آنچه را كه در نظر قانون مدني و يا قواعد عمومي تعهدات و قراردادها تعدي يا تفريط تلقي ميگردد، اين قانون نیز تعدي و تفريط ميداند اما از حيث آثار با يكديگر متفاوت است زيرا در قانون مدني ضمانت اجراي تعدي و تفريط الزام مستأجر متخلف به انجام شرط و اجراي قرارداد است و در صورت عدم امكان منع براي موجر حق فسخ ايجاد خواهد شد ولي در ماده 14 قانون روابط موجر و مستاجر به عكس قانون مدني، حق تخليه ايجاد ميگردد و مستأجر نيز حقوق استثنايي خويش را كه همان حق كسب يا پيشه يا تجارت است را نيز از دست ميدهد.
در تفريط كه تخلف از جنس منفي است و وضع به همين گونه است يعني به عكس فعل مثبت، در ترك فعل، مستأجر متخلف در واقع از انجام تكاليفي كه به موجب قانون، يا قراردادو يا عرف بر عهده دارد و هر انسان متعارفي در آن شرايط انجام ميداده است. خودداري نموده و در اين حد ترك فعل تخلف محسوب ميگردد. بنابراين تعدي را ميتوان به انجام فعل مثبت و تفريط را به ترك فعل و خوداري از انجام تعهدات قانوني يا قرادادي و يا عرفي تعبير نمود.با توجه به اینکه عدم نگهداری که موجب تخریب شده تفریط و ترک فعل بشمار میرود و امري موضوعي است لذا در هر مورد خاص توسط دادگاه و با جلب نظر كارشناس عملي است. و راهکاری است.
اگر چه در صورت پایان مدت اجاره و ضرورت نوسازی محل تجاری موجر می تواند با ارائه گواهی شهرداری یا پروانه ساختمانی درخواست تخلیه کند و دادگاه با ملاحظه شرایط قانونی و درنظر گرفتن حق سرقفلی برای مستأجر حکم به تخلیه صادر کند. لیکن آن نیز راهکار دیگری است که جمع آن منافاتی با حق ایجاد شده در ماده 14 ندارد.
محمد تقی میرزابیگی
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۰۸:۱۲
سلام.سرکار خانم تائبی همکار گرامی تخلیه مورد اجاره از باب تعدی و تفریط مستاجر نمیباشد. در صورتیکه مغازه قابل تعمیر وبازسازی باشد موجر مکلف به تعمیر اساسی بوده . ودر صورتی که موجر پروانه تخریب ونوسازی اخذ نماید میتواند دادخواست تخلیه بدهد .
سودابه تائبی
۱۳۹۴/۰۹/۲۸ ۰۶:۵۰
با سلام
کاربر گرامی
تخلیه عین مستاجره به درخواست یکی از شرکا بلا اشکال است.
لیکن قبل از طرح دعوی تخلیه تقاضای تامین دلیل از شورای حل اختلاف نمایید و آن را ضمیمه دادخواست تخلیه نمایید.
به موجب بند هشت از ماده چهاردهم ق.ر.م.م مصوب 56 در صورتی که مستاجر در مورد اجاره تعدی یا تفریط کرده باشد دادگاه دستور تخلیه مورد اجاره را صادر مینماید.