توقیف
آیا می تونن اگر مرد در منزل نباشه قفل رو بشکنند و وارد بشن؟
۱۳۹۳/۰۹/۰۳ ۰۱:۳۰:۵۸
با سلام سئوالی این چنینی سر کلاس از بنده پرسیده شد و چون چند روز قبل از آن در موضوع مشابهی وکیل خانمی بودم پاسخ دادم با توجه به اینکه این وسایل مورد توافق در مجلس بله برون بوده و به امضای طرفین رسیده و عقد بر این مبنی منعقد شده و اگر مرد قبول این تعهد نمی نمود ممکن بود ازدواجی صورت نگیرد این وسایل طبق شرط شفاهی ضمن عقد لازم نکاح، نقدی مهریه و جزئی از جهیزیه زن محسوب و از اموال زن است. بعد از مدتی بنده در پرونده مشابهی وکیل مرد بودم و طرفم یکی از حاضران کلاس مزکور بود و حرفهای خودم را تحویل بنده داد و من در دفاع بیان کردم شما سند نکاحیه که سند رسمی است را ملاحظه کنید آیا شرط ضمن عقدی یا به غیر از مهریه این وسایل در آن هست . سند رسمی ازدواج آخرین اراده زوجین بوده و شرط و تعهد دیگری اگر بوده در آخرین اراده طرفین نیامده و از درجه اعتبار ساقط است . درست است که اگر مرد این تیکه ها را تعهد نمی کرد ممکن بود زندگی میسر نشود ولی این دلیل نمی شود مرد تعهد کرده که این وسایل را برای زندگی مشترک بگیرد نه برای زوجه که ببرد بفروشد . مسلما اگر زوجه جهیزیه نمی آورد زندگی مشترک صورت نمیگرفت و از همان اول زندگی تلخ میشد آیا این دلیلی است که بگوییم جهیزیه را برای مرد آورده است . واقعا گاهی سخت است که بگوییم حق با کیست برای همین بهترین ختم پرونده مصالحه است.
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ ۱۹:۲۳:۴۵
با سلام
در صورت صدور قرار تامین خواسته وسایل توقیف شده و به حافظ سپرده میشود ممکن است در همان خانه وسایل توقیف شده و مهر و موم گردد به هر حال در آن وضعیت مردحق استفاده ندارد در صورت اجرای قرار با حضور مامور کلانتری و مامور اجرا حتی اگر کسی منزل نباشید قفل بازمیگردد.
یخچال و فرش عرفا جزء جهیزیه به حساب می آید و اینطور که گفتید در سیاهه آمده و اثبات اینکه جزء جهیزیه نبوده و توسط مرد خریداری شده به عهده شوهر است.