جزئیات سوال
پاسخ ها
سيد روح اله معزي
۱۳۹۸/۰۳/۰۷ ۱۲:۰۹
عقد وکالت جایز است و طی آن موکل اموری را که خودش می تواند انجام دهد ، به دیگری اجازه انجام آن را می دهد . وکالت یا با اجرت است یا مجانی و اگر وکیل مدعی حقی برای خود می باشد ، باید از طریق طرح دعوی در مرجع صالح ، ادعای خود را اثبات نماید . موفق باشید .
سيد روح اله معزي
۱۳۹۸/۰۳/۰۷ ۱۲:۰۵
سلام قطعا متصرف و ذینفع زمین کشاورزی ، مستاجر است نه وکیل وی . وکیل صرفا اجازه انجام اختیارات اعطایی از ناحیه موکل را دارد و صرفا می تواند مطالبه اجرت کارهای خویش را بنماید . به شرطی که وکالت به صورت مجانی نبوده باشد .
احمد باقری
۱۳۹۸/۰۳/۰۷ ۱۱:۳۹
با سلام کاربر گرامی چنانچه طبق قرارداد اجاره ای شخصی بعنوان مستاجر اقدام به کست و ذرع نماید هر چند مدت زمان قانونی کشت و زرع زیاد باشد حقی برای مستاجر ایجاد نمیکند و صرفا بعنوان مستاجر دارای حق برداشت محصولات خود که در زمین مورد اجاره انجام داده خواهد شد و حق دیگری برای مستاجر ایجاد نمیشود و وکیلی که از. طرف مالک و موجر اقدام کرده نیز صرفا ور حدود وکالت مختار بوده و حقی برای وی نیز ایجاد نمیشود.
سودابه تائبی
۱۳۹۸/۰۳/۰۷ ۱۱:۳۴
با سلام کاربر گرامی اگر منظور شما از وکالت عقد مزارعه است متصرف مستاجر است یعنی کسی که مالک منافع محسوب میشود.
در اصطلاح حقوق مالک را مُزارع و شخصی را که زراعت میکند عامل مینامند. در عقد مزارعه، لازم نیست که مُزارع حتما مالک زمین باشد اما باید مالک منافع آن زمین باشد یعنی مستاجر نیز میتواند مزارع باشد.
طبق مادهی ۳۵ قانون مدنی تصرف به عنوان مالکیت دلیل مالکیت است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
قانون مدنی مشخص نکرده که تصرف شخص در مال باید مستقیم و بالمباشره باشد یا اعم از بالمباشره و با واسطه، ولی این نکته در آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۱۸ تفسیر شده بود و مادهی ۷۴۵ آن قانون مقرر میداشت. تصرف عدوانی اعم است از اینکه بالمباشره باشد یا به واسطه مانند تصرف قیم و وکیل ومباشر از طرفی حقوقی را که افراد در ملک یا مال دیگری دارند باید همه به آن حقوق احترام قائل شوند.
لذا مستاجر مالک منافع بوده و تصرف چه مستقیم چه با واسطه حقی را برای ایشان ایجاد نمیکند.